Paylaşımlı Hosting (Shared Hosting) Nedir?

Merhaba Arkadaşlar, bugün Paylaşımlı Hosting Nedir? konusunu işleyeceğim. Eğer aklınızda site açmak gibi bir plan varsa bu deyimi duymuş olmalısınız. Peki hiç merak ettiniz mi nedir bu Paylaşımlı Hosting? Haydi gelin hep beraber öğrenelim 🙂

Öncelikle Paylaşımlı Hostingin ne olduğunu öğrenebilmeniz için hostingin ne olduğunu bilmeniz gerekli. Eğer bilmiyorsanız, Hosting ve Domain Nedir ? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Paylaşımlı Hosting, Shared Hosting olarak da bilinmektedir. Shared Hosting İngilizce bir isimdir ve Paylaşımlı Hosting anlamına gelmektedir.

Paylaşımlı Hosting bir çok web sitesinin bir sunucuda barındırılarak verilen hosting hizmetine denir. Yani siz bir paylaşımlı hosting satın alınca, siteniz bir çok web sitesinin de bulunduğu ortak bir sunucuya kurulmuş oluyor. Örneğin sunucuda 50gb depolama alanı varsa, ve sizde 5gb depolama alanı olan bir hosting paketi satın aldıysanız, 50gb alanın 5gb alanını sizin web siteniz, diğer 45gb alanı diğer web siteleri kullanır. Sınırsız depolama alanı olan hosting paketleri de paylaşımlı hosting olabilir.

Daha basitleştirerek anlatacak olursak, sunucuyu bir apartmana web sitelerini ise dairelere benzetebiliriz. Bu şekilde daireler yani web siteleri bir apartmanı yani sunucuyu paylaşmış oluyor.

Evet arkadaşlar, bu yazımızda “Paylaşımlı Hosting Nedir?” konusunu işledik. Yazımızı beğendiyseniz bunu yorum atarak belirtmeyi unutmayınız. Aklınıza takılan soruları da yorum atarak sorabilirsiniz. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım 🙂

Numan KARA

Merhaba, ben Numan KARA. NBlack Software geliştirici ismiyle kendi oyunlarımı geliştirerek Google Play ve AppGallery'de yayınlamaktayım. Aynı zamanda Ben Yazılımcı (www.benyazilimci.com) web sitesinde yöneticilik ve içerik üreticiliği yapmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir