Unity Nedir?

İçindekiler

Merhaba arkadaşlar, bu yazımda Unity Nedir? sorusunu en basit ve açıklayıcı şekilde anlatmaya çalışacağım.

Unity bir oyun motorudur. Bu oyun motoru ile mobil, bilgisayar ve diğer çeşitli platformlar için 3D ve 2D oyunlar geliştirebilirsiniz.

Neden Unity?

Unity oyun motorunun kullanımı diğer oyun motorlarına göre daha kolaydır. Unity oyun motoru mobil alanda diğer platformlara göre daha başarılıdır. Bu nedenle bir çok mobil oyun geliştiricisinin tercih ettiği oyun motorudur.

Unity İçin Kaynaklar Yaygın Mı?

Unity çok yaygın bir oyun motoru olduğu için internette bir çok Türkçe ve yabancı dillerde kaynak bulabilirsiniz. Başlangıç için Türkçe kaynaklar yeterli olacaktır ancak daha ileri seviyeler için İngilizce kaynaklara yönelmeniz gerekebilir.

Unity Arayüzü

Unity Ücretli Mi?

Unity oyun motorunun ücretli ve ücretsiz iki versiyonu bulunmaktadır. Ücretsiz versiyonunu indirerek unity oyun motorunun sunduğu çoğu özellikleri kullanabilir ve kendi oyunlarınızı geliştirebilirsiniz. Eğer tercihiniz ücretli versiyondan yana olursa, oyunun açılışındaki Made With Unity logosu gözükmez ekstra olarak bir kaç özelliğe daha erişiminiz olur ve son 12 ayda 100.000 dolardan fazla gelir elde edebilirsiniz. Eğer oyun geliştirmeye yeni başladıysanız unity oyun motorunun ücretsiz versiyonunu tercih edebilirsiniz. Unity oyun motorunun ücretsiz versiyonu ile istediğiniz gibi oyunlarınızı geliştirebilir ve internette yayınlayarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Unity oyun motorunun ücretsiz sürümünü kullanmanız bunlara engel değildir. Unity oyun motorunun ücretsiz sürümünü kullanabilmeniz için tek şart son 12 ayda 100.000 dolardan fazla gelir elde etmemenizdir.

Unity Oyun Motorunda Hangi Programlama Dili Kullanılır?

Unity oyun motorunda C sharp (c#) programlama dili kullanılır.

Evet arkadaşlar, bu yazımızda “Unity Nedir?” konusunu işledik. Yazımızı beğendiyseniz bunu yorum atarak belirtmeyi unutmayınız. Aklınıza takılan soruları da yorum atarak sorabilirsiniz. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım 🙂

Numan KARA

Merhaba, ben Numan KARA. NBlack Software geliştirici ismiyle kendi oyunlarımı geliştirerek Google Play ve AppGallery'de yayınlamaktayım. Aynı zamanda Ben Yazılımcı (www.benyazilimci.com) web sitesinde yöneticilik ve içerik üreticiliği yapmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir