Yazılıma Nereden Başlamalıyım? | Yazılım Öğrenmek İstiyorum #1

Merhaba dostlar, bugün en çok sorulan sorulardan biri olan “Yazılıma Nereden Başlamalıyım?” sorusunu yanıtlayacağım.

Yazılıma başlamadan önce ilk yapmanız gereken “Ben Yazılım İle Ne Geliştireceğim?” sorusunu kendi kendinize yanıtlamak olacaktır. Bu soruyu cevaplayarak yazılıma ilk adımı atmış olacaksınız. Bu soruyu cevaplama amacınız geliştireceğiniz alanı belirleyerek o alan için gerekli yazılım dilini öğrenmeye başlamak. Örneğin, siz web sitesi geliştirmek istiyorsanız Php , Css gibi diller öğrenmeniz gerekir. Veya yapay zeka geliştirmek istiyorsanız Phyton dilini öğrenmeniz gerek. Bu diller sadece basit bir kaç örnek. Geliştireceğiniz alana göre bir çok farklı dil bulunmakta. Basit bir Google araması ile bu dillere ulaşabilirsiniz.

İkinci yapmanız gereken algoritma yeteneğinizi geliştirmek olacak. Algoritmanın ne demek olduğunu bilmiyorsanız Algoritma Nedir ? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Algoritma yazılım geliştirmenin olmazsa olmazıdır.

Üçüncü yapmanız gereken ise kendinize uygun bir yazılım kursu bularak yazılım öğrenmeye başlamak olacak. Peki nasıl kurslar tercih etmelisiniz? Tercihinize göre Youtube üzerinden ücretsiz bir kurs seçebilir, Udemy gibi online kurs platformlarından ücretli kurs alabilir veya yüz yüze eğitim verilen kurs merkezlerindeki kurslardan birini seçebilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış bir durumdur.

Bu yazımızdaki adımları uygulayarak sizde yazılıma ilk adımınızı atabilir ve kendinizi geliştirerek eşsiz bir yazılımcı olabilirsiniz 🙂

Evet arkadaşlar, bu yazımızda “Yazılıma Nereden Başlamalıyım?” konusunu işledik. Yazımızı beğendiyseniz bunu yorum atarak belirtmeyi unutmayınız  🙂

Numan KARA

Merhaba, ben Numan KARA. NBlack Software geliştirici ismiyle kendi oyunlarımı geliştirerek Google Play ve AppGallery'de yayınlamaktayım. Aynı zamanda Ben Yazılımcı (www.benyazilimci.com) web sitesinde yöneticilik ve içerik üreticiliği yapmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir