Uçmak Artık Çok Kolay !

Merhaba arkadaşlar, bu yazımızda sizi uçuracağız ! Evet evet yanlış duymadınız, uçacaksınız hem de süpermen gibi!

Hepimiz filmlerde izlediğimiz Süpermen’in nasıl uçtuğunu, sinema sektöründe bunu hangi tekniklerle yaptıklarını merak etmiş ve bu tekniğin ne kadar karmaşık olduğunu hayal etmişizdir. Ama aslında bu onlar için hiçte karmaşık değil. Peki bunu nasıl mı yapıyorlar ? Tabii ki YEŞİL PERDE (green screen) teknolojisi ile.

Peki nedir bu yeşil perde ? Yeşil perde arka planını değiştirip farklı bir arka plan koymak istediğiniz nesnenin arkasına yerleştirilir. Daha sonra bilgisayar programlarıyla (Bir video için bu işlemi yapıyorsanız video düzenleme programı ile. Bir fotoğraf için bunu yapıyorsanız bir fotoğraf düzenleme programı ile) arkadaki yeşil alan silinerek istediğiniz arka plan yerleştiriliyor. yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi süpermen amca’mızı bir yeşil perdenin önünde ipler ile tavana sabitlemişler ve daha sonra arkadaki yeşil alanı silip yerine gök yüzü koyarak süpermen amca’mızı uçurmuşlar! Daha önceden de dediğim gibi, uçmak işte bu kadar kolay!

Peki Neden Yeşil Perde ?

Neden kırmızı,sarı,turuncu gibi renkler değilde sadece yeşil dediğinizi duyar gibiyim. Sadece yeşil kullanılmasının nedeni insan teninde bulunmayan iki renkten birinin yeşil olmasıdır. Eğer kırmızı rengini kullansaydık insan teninde kırmızı tonu olduğu için muhtemelen bilgisayar programı yüzümüzü de silecekti. “Ama hocam ya yeşil gözlü olanlar ne yapacak !” diyorsunuz duyuyorum 🙂 Onlarda insan teninde olmayan ikinci renk olan mavi rengini kullanacaklar. Yani objemiz mavi tonlar içeriyor ise yeşil, yeşil tonlar içeriyor ise mavi her iki tonu da içermiyorsa kişinin tercihine göre her iki renkte kullanılabilir.

Uçmak Gibi Görünmez Olmakta Çok Kolay !

Aynı teknik ile görünmezde olabilirsiniz. Nasıl mı ? Tabii ki yeşil perde önünde yeşil giyinerek 🙂

resim 2

Yukarıdaki resimde gördüğünüz durumda bilgisayar programı ile yeşil kısımlar silindiğinde görünür olarak sadece adamın kafası ve elleri kalacak. Bu şekilde havada uçmakta olan kafave eller göreceğiz 🙂

Evet dostlar, bu yazımızda işlediğimiz green screen teknolojisi fotoğraf ve sinema alanında en yaygın kullanılan tekniklerin başında gelmektedir.

Numan KARA

Merhaba, ben Numan KARA. NBlack Software geliştirici ismiyle kendi oyunlarımı geliştirerek Google Play ve AppGallery'de yayınlamaktayım. Aynı zamanda Ben Yazılımcı (www.benyazilimci.com) web sitesinde yöneticilik ve içerik üreticiliği yapmaktayım.

One thought to “Uçmak Artık Çok Kolay !”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir