Modern Köleler, İşlemciler

Modern Köleler, İşlemciler

Modern Köleler, İşlemciler
Modern Köleler, İşlemciler

20. yy sonlarına doğru yarı iletken teknolojisinin gelişmesiyle beraber her istenileni sorgusuz sualsiz yapabilecek yeni kölelerimiz olmuştu.

Bu yeni teknoloji sayesinde günümüzde pek çok iş insan gücü olmadan gerçeklemeye başlamıştır. Otomatik açılan kapılardan toplu taşımadaki bilet kontrolüne kadar birçok alanda yardımımıza koşan sessiz kalabalık oldular. Bu sessiz kalabalığın ilk üyesi İntel firmasının ürettiği 4004 işlemcisidir.

Modern Köleler, İşlemciler

Peki sadece bir yarı İletkenden ibaret cansız bir varlık nasıl olur da insanlığın kölesi olabilir?

Gelişen teknoloji ile birlikte insanların kendilerine benzer bir varlık oluşturma cabası içinde olduğu görülmektedir. Gerek parmağımızın ucundaki kişisel sesli asistanlarımız olsun gerekse yapay zekalar olsun hepsi şu anlık insanlık kontrolündeler fakat ilerleyen yıllarda bir felaket olur da The 100 dizisinde olduğu gibi, insanlığın iyiliği için insanları dünya üzerinden silmek isteyen işlemciler olabilir.

Şu zamanda sadece bir yarı iletken olmaktan çıkıp bizle konuşabilen şarkı söyleyebilen bu işlemciler ilerleyen yıllarda zamanla yeni iş kolları oluşmasını sağlayacak belkide şuan insanların yaptığı bir çok işi kendisi yapacaktır yıllar önce olduğu gibi. Bu da gösteriyor ki gerçekten bu yarı iletkenler gelecek yüzyıllarda bizlere hesap soracaklar mıdır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir