Web Sitesinin Hangi Hosting Firmasını Kullandığını Öğrenme

Merhaba Arkadaşlar, bu yazımda herhangi bir web sitesinin hangi hosting firmasını kullandığını öğrenebileceğiniz bir yöntem anlatacağım.

Bunun için Whois Hosting This? adlı web siteyi kullanacağız. Buraya tıklayarak web sitesine girin.

Karşınıza yukarıdaki gibi bir ekran çıkacak. Resimde kırmızı işaretli olan alana hangi hosting firmasında olduğunu öğrenmek istediğiniz web site adresini girin ve search tuşuna tıklayın.

Search tuşuna tıkladığınızda yukarıdaki gibi bir ekran çıkacak. Yazımız için örnek olsun diye www.benyazilimci.com adresini aradım. Resimde görüldüğü gibi Hosting Provider kısmında GNET Internet Telekomunikasyon A.S yazıyor. Yani bu www.benyazilimci.com web sitesinin Güzel Hosting firmasını kullandığı anlamına geliyor.

Sizde bu adımları uygulayarak kolaylıkla herhangi bir web sitesinin hangi hosting firmasını kullandığını öğrenebilirsiniz.

Evet arkadaşlar, bu yazımızda “Web Sitesinin Hangi Hosting Firmasını Kullandığını Öğrenme” konusunu işledik. Yazımızı beğendiyseniz bunu yorum atarak belirtmeyi unutmayınız 🙂

Numan KARA

Merhaba, ben Numan KARA. NBlack Software geliştirici ismiyle kendi oyunlarımı geliştirerek Google Play ve AppGallery'de yayınlamaktayım. Aynı zamanda Ben Yazılımcı (www.benyazilimci.com) web sitesinde yöneticilik ve içerik üreticiliği yapmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir