SSL Sertifikası Nedir ?

İçindekiler

SSL Sertifikası Nedir?
SSL Sertifikası Nedir?

Merhaba arkadaşlar, bu yazımızda hem web site sahipleri hemde kullanıcılar için oldukça önemli olan SSL sertifikasından bahsedeceğiz.

Çoğumuz web siteleri üzerinden alışveriş yapıyor, üyelikler oluşturuyoruz. Peki bu sitelere girdiğimiz bilgilerin güvenli olup olmadığından nasıl emin oluyoruz ?

Bu sertifikada tam olarak buna, yani girilen bilgilerimizin güvende olduğuna emin olmamıza yardımcı oluyor. Nasıl mı ? Haydi gelin bunu ayrıntılı konuşalım.

SSL Sertifikası Nedir ?

SSL’in açılımı Secure Sockets Layer ‘dır. Türkçe anlamı ise, Güvenli Yuva Katmanı’dır. SSL sertifikası, bir siteye girdiğiniz tüm verilerin şifrelenmiş olarak saklanmasını sağlar. Yani diyelim ki siz üye olurken şifrenizi en basit şekilde 12345 bile koysanız, şifreniz sitenin veri tabanında (örnek olarak) 5eA74JqW5 şeklinde şifrelenmiş olarak saklanır ve şifreniz 3. kişiler tarafından görülmez. Bu şifreleme sayesinde site sahibi bile sizin şifrenizi göremez.

Bir Sitede SSL Sertifikası Olduğunu Nasıl Anlarız?

Bir siteye girdiğinizde site adresi yazan kısımda kilit simgesi varsa ve site adresinin başı http:// değilde https:// ise o site bir SSL sertifikasına sahip demektir.

Yukarıda bizim site adresimizi görmektesiniz. Demin bahsettiğim gibi site adresi yazan alanda kilit simgesi var ve site adresimiz https:// ile başlamakta. Bu bizim sitemizin bir SSL sertifikasına sahip olduğunu göstermektedir. Her girdiğiniz sitede bu iki unsura dikkat ederek o sitenin SSL sertifikasına sahip olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Evet arkadaşlar, bu yazımızda “SSL Sertifikası Nedir ?” konusunu işledik. Yazımızı beğendiyseniz bunu yorum atarak belirtmeyi unutmayınız 🙂

Numan KARA

Merhaba, ben Numan KARA. NBlack Software geliştirici ismiyle kendi oyunlarımı geliştirerek Google Play ve AppGallery'de yayınlamaktayım. Aynı zamanda Ben Yazılımcı (www.benyazilimci.com) web sitesinde yöneticilik ve içerik üreticiliği yapmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir