“WWW” Nedir?

Merhaba Arkadaşlar, bu yazımızda günlük hayatımızda yüzlerce kez kullandığımız ama ne işe yaradığını hiç merak etmediğimiz WWW uzantısını inceleyeceğiz.

Bildiğiniz gibi her hangi bir siteye girdiğimizde site adresinin başına WWW ekleriz. Örneğin: www.benyazilimci.com Peki bu uzantının açılımı nedir ? WWW uzantısının açılımı world wide web dir. Bunun Türkçe karşılığı ise Dünya çapında Ağ demektir.

Peki Bu World Wide Web ne işe yarar ? WWW uzantısı sizin sitenizin Dünya Çapında Ağ da olduğunu bildirmektedir. Yani tarayıcının sizin sitenizin adresini bulmasına yardımcı olan bir komut. Bunu ev adresi gibi düşünebilirsiniz. Örneğin ev adresimizi verirken Yazılımcı sokak no45 diyorsak site adresinize girerken de tarayıcımıza “Benim sitem dünya çapında ağ’da benyazilimci.com adresinde” demiş oluyoruz.

Numan KARA

Merhaba, ben Numan KARA. NBlack Software geliştirici ismiyle kendi oyunlarımı geliştirerek Google Play ve AppGallery'de yayınlamaktayım. Aynı zamanda Ben Yazılımcı (www.benyazilimci.com) web sitesinde yöneticilik ve içerik üreticiliği yapmaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir